Bianca Poelstra (vrijwilligerscoördinator) 

2015-03-08 16.16.45
“Ik ben Bianca Poelstra en de komende tijd mag ik me in gaan zetten als vrijwilligerscoördinator bij zwembad de Fuut.”

Wat doet nou een vrijwilligerscoördinator? 

Een vrijwilligerscoördinator zorgt ervoor dat de vrijwilligersovereenkomsten opgesteld zijn en ingevuld kunnen worden, dat de VOG’s aangevraagd worden, dat we goed nadenken over wat onze vrijwilligers belangrijk vinden en hoe wij hen kunnen waarderen voor hun inzet. Tevens ben ik aanspreekpunt voor de vrijwilligers als er “iets” is. Voor aanpassingen in een rooster of materiaal in het bad kunt u bij de teamleider terecht, maar voor alles wat uw vrijwilligerswerk leuker, makkelijker, mooier of praktischer moet maken of vragen over rechten en plichten kunt u bij de vrijwilligerscoördinator terecht.

Mijn motivatie om me voor De Fuut in te zetten:

Toen onze twee zoons voor het eerst hoorden dat het zwembad zou sluiten, hebben ze direct pen en papier gepakt en zijn handtekeningen op gaan halen, want sluiten….dat mocht niet gebeuren! (Die handtekeningen hebben ze later persoonlijk kunnen aanbieden aan de burgemeester.)
Natuurlijk kwam die actie niet uit de lucht vallen. We hadden het er thuis vaak over. Hoe jammer het zou zijn als het bad zou moeten sluiten. Wat een enorm gemis het zou zijn voor de ouderen, de kinderen en voor de sociale functie die het heeft. Het is tenslotte een “openluchtbuurthuis”. Daar ontmoeten we elkaar, onderhouden we samen ons sociale netwerk en zwemmen we.

Zeker in een tijd waar bewegen, maar ook zeker het sociale netwerk, steeds belangrijker wordt voor een steeds grotere groep mensen, kan zo’n bad niet dicht. Daarom wil ik me graag inzetten voor de Fuut. (Bovendien vind ik het ook gewoon heel leuk!)

Hans Koppelle (teamleider evenementen)

Foto Hans 2014
“Ik ben Hans Koppelle, ik ben 50 jaar, ik werk voor IBM als services executive en ik vorm samen met Carolijn Peelen een leuk gezin met 4 jongens (2 buitenshuis studerend, 2 thuis op de basisschool groepen 8 en 4).”

Mijn motivatie om me voor de Fuut in te zetten:

– De fuut is een belangrijk onderdeel van onze prachtige wijk in Reeuwijk Brug.
– Zowel het zwembad als de ruimte om het zwembad heen zijn uniek en moeten voor alle bewoners behouden blijven en optimaal benut kunnen worden.
– De laatste jaren is het beleid rond de Fuut helaas een afbouw en ontmoedigingsbeleid geweest.
– Het initiatief om met een bewonerscollectief de Fuut te gaan exploiteren vind ik echt super en wil in graag mijn steentje aan bijdragen.
– Ik ben er van overtuigd dat deze manier van exploitatie een grote meerwaarde voor dit leuke zwembad gaat hebben en het het plezier van de bezoeker belangrijk zal verhogen!

Erik van Leeuwen (teamleider evenementen)

2016EVL3
“Ik ben Erik van Leeuwen, ik ben 47 jaar en ik ben momenteel werkzaam als freelance grafisch vormgever/dtp’er en eigenaar Ontwerperik. Voorheen was ik werkzaam als bondscoach biatlon Nederlandse Ski Vereniging. Samen met Tatiana vorm ik een leuk gezin met mijn 2 kinderen Louisa (15) en Casper (9).”

Mijn motivatie om me voor De Fuut in te zetten:

– Ik ben ‘opgegroeid’ met zwembad De Fuut: eerst leren zwemmen, schoolzwemmen, vrij zwemmen, zwem4daagse, (school)zwemwedstrijden, Nacht van Reeuwijk… nu als ouder van zwemfanatici 😉
– Ik ken daarmee het belang van zwembad De Fuut in Reeuwijk-Brug als sport/recreatievoorziening in een waterrijke omgeving, zeker bij mooi weer!, en ook de sociale functie van het openlucht zwembad. Dat mocht dus niet dicht, vandaar mijn steun aan het bewonersinitiatief!
– Ik heb veel plezier gehad aan de diverse water-/zwemevenementen. Team Events was voor mij een logische keuze.

Marjolein Kranenburg (teamleider schoonmaak)

IMG_3255

“Mijn naam is Marjolein Kranenburg (met bril) en ik ben 45 jaar, samenwonende met twee kinderen.”

Mijn motivatie om me voor De Fuut in te zetten:

Zelf hem ik meer dan 11 jaar in de zorg gewerkt, waarvan de laatste 6 jaar op het kinderdagverblijf. Sinds 7 jaar ben ik huismoeder. Ik omschrijf mezelf als vrij geordend en netjes. Door mijn werk in de gezinsverzorging en de zorg, heb ik veel ervaring opgedaan over hygiëne  en alles wat daarbij komt kijken.
Zodoende is mij gevraagd Hoofd Team schoonmaak te worden samen met mijn assistent Marianne Boon.
Wij hopen op een gezellig en goed schoonmaak seizoen bij de fuut!

Monique Rijkenhuizen (teamleider kassa/horeca/winkel)

20160327_115120

Mijn naam is Monique Rijkenhuizen, getrouwd en moeder van een zoon en dochter. In het dagelijks leven werk ik bij een gemeente als indicatiesteller voor de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

Mijn motivatie om me voor De Fuut in te zetten:
De Fuut is in eerste instantie voor mij een stukje jeugdsentiment (met de bus van ‘Dorp’ naar ‘Brug’ voor schoolzwemmen) Voor ons gezin is het nu ook een beschermde omgeving waar we kunnen bewegen, een plek waar mijn kinderen  kunnen afspreken met vrienden, zelfstandig naar toe kunnen gaan. Een fijne plek om herinneringen te maken. Het is mooi om te zien dat dit ook voor andere inwoners geldt en het is dan ook mijn doelstelling om dit ‘open-lucht-buurthuis’ te behouden voor Reeuwijk (en omgeving)
Als teamleider Kassa hoop ik hieraan een bijdrage te leveren samen met mijn collega-teamleiders.
Binnen het team Kassa en Horeca is mijn aandachtsgebied ‘het Rooster’ en de communicatie naar de teamleden toe.