Zwem4daagse met veel enthousiasme terug in De Fuut

Djody van SwaalNieuws

Zwem4daagse met veel enthousiasme terug in De Fuut

Na 3 jaar afwezigheid was de Zwem4daagse weer terug in De Fuut, en met succes. De organisatie had bewust gekozen om de Zwem4daagse over 5 dagen te spreiden. Zo werd deelname aan de Zwem4daagse laagdrempelig en hadden de deelnemers redelijk was keus te bepalen op welk moment van de dag ze wilden zwemmen. De organisatie had hiervoor de tijden 7:00-10:00u en 14:00-20:00u aangewezen. De ene deelnemer kon dus ’s ochtends om 7:00u voor het werk zijn/haat baantjes trekken, een ander kwam om 14:00u net na school en voor sommige gezinnen was het ideale moment tussen 19:00-20:00u. Enig vereiste om deel te nemen aan de Zwem4daagse was minimaal het zwemdiploma A. Vrijdagavond 1 juli werd de Zwem4daagse-week afgesloten en hadden 142 enthousiaste deelnemers hun medaille verdiend. Zij en de vele vrijwilligers, die zwembad De Fuut rijk is, maakten het tot een feestelijke week. Iedere dag was er voor de zwemmers een traktatie, mogelijk gemaakt door enkele Reeuwijkse ondernemers: Groente- en fruitspeciaalzaak van Reeuwijk: v.d. Starre, Brood & Ko, Jumbo Jim Koster, Coop Van den Berg, Bakkerij ’t Stoepje en Wafelbakkerij John Kempen.

Autoservice Ruton, partner van de Zwem4daagse in De Fuut, was ook de rode draad tijdens de Rutonlympics op woensdagmiddag. Veel kinderen namen deel aan de spelletjes waar de autoband een terugkerend item was.

Emma Stoffer deed tijdens de Zwem4daagse-week haar maatschappelijke stage. De scholier aan het Cornhertgymnasium had speciaal het zwembad De Fuut uitgekozen omdat deze sinds dit jaar geheel door vrijwilligers gerund wordt. Dat haar maatschappelijke stage precies in de Zwem4daagse-week viel was voor de organisatie een welkome ondersteuning.

De sportieve uitdaging van het zwemmen van 10, 20 of 30 baantjes met de welverdiende Zwem4daagse-medaille waren het doel van deelname aan de Zwem4daagse, al bleek voor veel kinderen het gratis filmkaartje voor Finding Dory, ‘blijf maar zwemmen’ is het thema van de Nationale Zwem4daagse dit jaar, de allermooiste prijs.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze geslaagde en enthousiaste Zwem4daagse-week.

 

Team Events | Zwem4daagse